Privé lessen volgen

« Terug Start

Rijschool

Gepost op

Sinds een paar jaar zijn er nieuwe regels omtrent het nemen van rijlessen. Vroeger mocht je pas vanaf je 18e jaar gaan lessen. Tegenwoordig mag dit al veel eerder. Je mag namelijk beginnen met lessen op het moment dat je 16,5 jaar bent. Je mag dan nog geen examen doen. Dit mag je doen vanaf het moment dat je 17 jaar bent. Als je dan slaagt, mag je in een auto gaan rijden. Je mag dit dan nog niet alleen doen. Er moet een volwassen persoon, die zelf ook zijn of haar rijbewijs heeft, naast jou in de auto zitten. Deze persoon noemen ze een coach. Op deze manier krijg jij wat meer rijervaring. Zodra jij 18 jaar bent, mag je alleen in een auto rijden. Maar voor het zo ver is, moet je eerst nog gaan lessen en daarvoor heb je een goede rijschool nodig. Maar welke rijschool is nou de juiste voor jou? 

Rijlessen 

In elk dorp of elke stad zijn vaak wel meerder rijscholen te vinden. Het is dan niet altijd eenvoudig om de juiste keuze te maken. Het is slim om in jouw omgeving te informeren naar de ervaringen met de rijscholen. Zo krijg je een indruk over deze rijscholen. Als je dan nog een aantal rijscholen over hebt, kan je bij deze rijscholen een proefles aanvragen. Op deze manier kan jij goed beslissen welke rijschool jij het fijnste vindt. Het is belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij de rijschool, want alleen dan zit jij relaxed in de auto en leer jij het snelst.   

Theorielessen 

Veel rijscholen geven ook theorieles. Dit is erg handig. Je kunt de theorie natuurlijk zelf uit een boek leren of met behulp van internet. Maar het is ook zeker aan te raden om een aantal echte theorielessen te nemen. Tijdens deze lessen kan jij punten die jij lastig vindt extra uit laten leggen. Ook worden er vaak proefexamens geoefend. Zo weet je wat je kunt verwachten tijdens het daadwerkelijke examen. Tevens krijg je vaak ook nog tips die uiteraard altijd welkom zijn.   

Kosten 

Vaak hebben rijscholen diverse lespakketten. Deze bestaan uit een x-aantal lessen en vaak zit daar ook een examen bij. Je kunt echter ook kiezen voor losse lessen. Een lespakket is vaak voordeliger. Als jij echter verwacht dat jij minder lessen nodig hebt, zijn losse lessen wellicht voordeliger. Tijdens de proefles kan de instructeur een inschatting maken over het aantal lessen wat jij waarschijnlijk nodig zal hebben. Op deze manier kan jij een juiste keuze maken: een lespakket of losse lessen.  Veel succes met het maken van de juiste keuze en alvast veel succes en plezier met de rijlessen!


Delen